27 березня 2012 року – День театру!


druk004 copyЗ цієї нагоди команда Програми творчої реалізації «Стимул» провела тематичне зібрання: "Театрdruk010 – свято душі!". 

Як знавець театру, основну роль в  організації зібрання взяв на себе тренер ПТР «Стимул» Сергій Павлович Кустов, який уже понад 40 років працює у Першому українському театрі для дітей та юнацтва міста Львова. 

 

Екскурс в історію.

Святкування Дня театру в Україні припадає одночасно на  Міжнародний день театру, який відзначають 27 березня. У 1962 року цей день був визначений у Відні на IX конгресі Міжнародного інституту театру (МІТ) при ЮНЕСКО. Діяльність Міжнародного інституту театру спрямована на "зміцнення миру і дружби між народами, на розширення творчої співпраці всіх діячів світу".

DSCN0726За словами тренера Сергія Кустова: "Театральне мистецтво – це мистецтво творчості, неординарності. Театр – школа фантазії, перевтілення. А разом – це любов до прекрасного, це – становлення особистості. Театральне мистецтво мотивує до пізнання, розкриває Силу Творчості, сприяє розвитку та зміцненню внутрішнього потенціалу людей".

Тренер Сергій Павлович Кустов підготував різнопланову програму, яка включала в себе:

  1. Розповідь про виникнення театру та театрального мистецтва
  2. Правила нанесення професійного акторського гриму
  3. Проба дітей у різноманітних ролях, примірка костюмів відповідно до особливостей їхнього характеру
  4.  

Екскурс в історію.

Перший український театр для дітей та юнацтва заснований у березні 1920р. Офіційне відкриття відбулося 21 березня 1921р. у Харкові. Тоді театр отримав назву "Театр казки". У 1930-х роках театр перейменовують у Харківський театр юного глядача, а у 1938р. театру присвоєно ім’я М. Горького. У 1944р. театр переводять до Львова.

 У 1990р. за рішенням колективу театр отримав свою теперішню назву.

У 2011 році Перший український театр для дітей та юнацтва отримав статус академічного. 28 жовтня 2011 року це питання розглянула на засідання колегія міністерства культури, а опісля затвердив у своєму наказі міністр культури України.

druk005Міні-тренер Миколка теж долучився до проведення зібрання та приготував цікаве завдання. Він приніс фотографії, на яких зображено його відвідини одного з театрів міста Львова та  попросив присутніх вгадати, про який театр йдеться.

druk008

druk007druk006druk009Панувала загадкова атмосфера. Діти творили Світ Фантазії та Чародійства. Вони переодягалися, пробували себе в різних ролях, підбирали костюмиdruk002 під свої IMG 8476характери, перевтілювалися в казкових персонажів,
відгадували фотографії.        DSC00250

За словами міні-тренера Миколки: "Сьогодні панувала атмосфера свята, краси, казкових перетворень. Адже театр розвиває Силу Фантазії, розкриває відчуття краси та гармонії!" 

З огляду на захоплення дітей театром, театральним гримом та костюмами, було вирішено створити театр "Стимул плюс", а тренера ПТР "Стимул" Кустова Сергія Павловича обрати його творчим керівником.

 

Пошук


Visitor counter, Heat Map, Conversion tracking, Search Rank