Програма творчої реалізації "Стимул": сім'я, дитина, школа

Формування дитини – складний і довготривалий процес, в якому приймають участь сім'я,  громадськість, школа.

Сім'я – не є однорідним середовищем, оскільки вона складається з молодих представників своїх родин, з усталеними традиціями, нормами моралі. Закономірно, що батьки приносять в свою сім'ю власні методи виховання та впливу на дитину, по-різному сприймають яку-небудь подію.

Наприклад, розбила дівчинка тарілку, коли мила посуд за своєю ініціативою.

Батько говорить: "Коли посуд б’ється - це на щастя. Донечка хотіла зробити, як краще".

Мати відповідає: "Я сама посуд помию. Хай не береться за це, вона ще маленька… Від неї одні неприємності…"

Такий чи подібний діалог виникає кожного дня. А як почуває себе дитина? Дитина розгублена, бо хотіла як краще, а вийшло так, як вийшло… Але ж вона старалася! Прагнула допомогти! Їй потрібна тільки підтримка батьків і віра у власні сили. Дитина не захищена, вірніше, дуже вразлива її душа.

У нашому дорослому житті дитині дуже важко зберегти чисте, світле в душі. Тому настанова: "Крокуй спокійно серед гамору і шуму, зберігаючи спокій своєї душі" – є дороговказом у формуванні людського внутрішнього світу, захищеному нормами моралі, етичними принципами.

Як дитину захистити? Як знати, що захищати?

На допомогу завжди прийде Програма творчої реалізації "Стимул". Він, в першу чергу, для батьків відкриває тонкий та вразливий світ дитини, робить зрозумілим для дорослих. І тоді, перш ніж давати оцінку тим чи іншим діям донечки або синочка, батьки спільно обговорять хвилюючу тему та приймуть правильне рішення.

А що ж школа? Її завдання - дати дитині знання, забезпечити корисною інформацією. Для цього є фахові вчителі, які досконало володіють предметом і методами виховання. Добре, коли такий вчитель є ще й педагогом з великої літери. А якщо він здатен тільки навчати, а виховувати не здатен?!

Для вчителя Програма творчої реалізації "Стимул" теж стане в нагоді. Адже головним завданням вчителя є через свою любов до географії, математики чи мови  передати дітям вічні цінності: повагу, любов, доброзичливість, щоб ці зерна любові впали в благодатний грунт дитячих сердець.

Програма творчої реалізації "Стимул" допомагає також з вибором фаху, показує схильність до певних професій, допомагає визначити індивідуальні професійні навички. І тоді із вибором професійної діяльності та життєвої стежини не буде проблем. Дитина свідомо вибиратиме свій шлях в житті…Адже людина свою роботу повинна робити з радістю!

Народний  артист  України 
Сергій  Павлович  Кустов

Пошук


Visitor counter, Heat Map, Conversion tracking, Search Rank