1 вересня 2015 року - тематичне зібрання "Книга – духовна скарбниця!"

DSCN4774У сьогоднішній бурхливий час розвитку телебачення та Інтернету, на перший погляд здається, що книга поступово втрачає актуальність та важливість. Але, насправді, це не так! Адже мільйони людей полюбляють читати книги, тримаючи їх у руках, трепетно перегортати сторінки, повертатися до вже прочитаного, насолоджуватися неповторними хвилинами спілкування з книгою.
Споконвіків вважається, що книга – це духовна скарбниця кожного народу, оскільки саме в книгах зібрані найцінніші знання, перлини народної мудрості, які передаються з покоління в покоління, єднаючи минуле з сучасністю.

Книга впливає не лише на наш розум, але й торкається найпотаємніших струн нашої душі, формуючи у нас ті загальнолюдські цінності, які притаманні кожному з нас: турбота і піклування, щедрість й взаємодопомога, співчуття та співпереживання.

Екскурс в історію.

Всесвітній день книги та авторського права відзначається кожного року 23 квітня. Дату було обрано 15 листопада 1995 року на 28-й сесії ЮНЕСКО. Таким чином Організація об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури вирішила привернути увагу світової громадськості до важливості книги, як до засобу збереження та поширення знань, та до питання популяризації книг.

 У цей день в багатьох країнах світу проводять книжкові ярмарки та виставки, на яких презентують книжкові новинки; виступають письменники, проводячи бесіди з читачами; відбуваються різноманітні конкурси.

Творча команда ПТР "Стимул" провела тематичне зібрання "Книга – духовна скарбниця!", присвячене важливій ролі книжки в житті людини, адже з раннього дитинства, починаючи з найпершої книжки казок, ми ростемо та розвиваємось завдяки книгам.

Проведені заходи:

1. Бесіда "Моя улюблена книга!", під час проведення якої кожен з присутніх розповідав про власну улюблену книгу. Розмови торкалися не лише змісту книжок, але і тих митей хвилювання, які виникали при читанні.

2. Виступ засновника Львівського видавництва "Апріорі", письменника, доцента кафедри менеджменту та маркетингу ОНАЗ ім. О.С.Попова Николишина Юрія Ігоровича.  Під час виступу Николишин Ю.І.  розповів про діяльність видавництва, заснованого ним у 2003 році, та презентував книги видавництва, які спрямовані на духовний розвиток читачів та спонукають до глибшого усвідомлення дійсності, любові до рідного міста та краю. Адже видавництво "Апріорі" спеціалізується на виданні дитячої, художньої, етнографічної, краєзнавчої,  науково-популярної та довідкової літератури (www.apriori.lviv.ua/).

3. Творча команда тренерів та міні-тренерів провела постановку міні-сценки "Розмова книг у бібліотеці!"

 

Міні-сценка "Розмова книг у бібліотеці!»

Дійові особи та виконавці:

Бібліотекар – тренер ПТР "Стимул" Кустов Сергій Павлович

Казка– міні-тренер ПТР "Стимул" Діанка

Буквар – міні-тренер ПТР "Стимул" Миколка

Словник – міні-тренер ПТР "Стимул" Максимко

Енциклопедія – тренер ПТР "Стимул" Височанська Оксана Михайлівна

Перший учень - міні-тренер ПТР "Стимул" Миколка

Друга учениця - міні-тренер ПТР "Стимул" Діанка

Третя учениця – тренер ПТР "Стимул" Височанська Оксана Михайлівна

Четвертий учень – міні-тренер ПТР "Стимул" Максимко

Казка: Друзі! Незабаром діти прийдуть до бібліотеки вибирати книжки. Давайте чепуритися, адже вони будуть вибирати найчарівнішу та, звісно, найпотрібнішу книжку.

Усі книжки чепуряться.

Буквар: Я вважаю, що мене виберуть першою, оскільки я є основною. З мене все розпочинається. Я – найважливіша книжка!

Казка: А от і ні! Першою виберуть саме мене. Я – книга, в якій зібрані казки народів світу. Зі мною дітям так цікаво подорожувати та мріяти. Після того, як мене прочитають, коли діти засинають, тоді їм сняться дуже захопливі та незвичайні сни. Я – найцікавіша! На моїх сторінках є багато кольорових малюнків, а в тобі тільки букви.

Буквар: Але ж з допомогою моїх букв читають усі книги. У тому числі – і тебе.

Енциклопедія: Ну навіщо вам сперечатись? Першою виберуть, звісно, мене. Я – найбільша, я – найпізнавальніша! На моїх сторінках можна відшукати найрізноманітнішу інформацію. Я ж – Енциклопедія!

Словник: Мене виберуть. Мене! Бо без мене ніяк. Я можу всі значення слів пояснити, а також можу навчити іноземної мови. І без мене сучасному школяреві не обійтися.

Вбігають школярі.

Учні: Добрий день!

Бібліотекар: Доброго дня, учні!

Учні: Ми прийшли, щоб підібрати необхідні нам книги.

Бібліотекар: Ось вони. Вибирайте, які вам до вподоби.

Перший учень: Я візьму Буквар для мого меншого братика. Він якраз вчиться читати.

Друга учениця: Я візьму книжку "Народні казки". Що може бути цікавіше за них?

Третя учениця: Я вибираю енциклопедію, адже прочитавши її, можна дізнатися про все-все-все…

Четвертий учень: А мені словник допоможе правильно писати, ставити наголоси, дізнаватися значення слів.

Бібліотекар: Дуже правильний вибір ви зробили, діти. Оскільки кожен і з вас вибрав ту книгу, яка йому потрібна саме сьогодні, в даний час. Я сподіваюся, що дорога в бібліотеку вам відома, і ви завжди отримаєте саме ту книгу, яка вам потрібна. Книжки завжди чекають зустрічі з вами і радіють кожній миті, коли ви берете їх у руки.

Учні беруть в руки книжки.

Казка:                Кожна зустріч з читачами -

Буквар:              Свято справжнє і жадане.

Енциклопедія: Ми чекаємо завжди вас.

Словник:          Беріть в руки частіше нас.

Казка:                Ми розкажемо вам багато,

Словник:          Не лінуйтесь ви читати.

Бібліотекар:      Знання нададуть вам книжки.

                          Усі вони потрібні нам завжди!

Творче зібрання пройшло в дружній та змістовній атмосфері, наповненій обговоренням духовних цінностей, які оспівані прозаїками та поетами.

 

Вклонімося з пошаною творцям книг

і складемо низький уклін

від нас, читачів!

Пошук


Visitor counter, Heat Map, Conversion tracking, Search Rank